savaria

Már lehet nevezni a Savaria Filmszemlére

A Szombathelyi Médiaközpont pályázatot ír ki független filmesek, alkotócsoportok számára. 2016-ban az eddig megszokott kategóriák mellett a Szent Márton-emlékév tiszteletére meghirdetik a Szent Márton kategóriát is.

1700 éve született Savariában Szent Márton, Európa szentje. Az emlékév tiszteletére a Szombathelyi Médiaközpont III. Savaria Filmszemléje külön kategóriát is hirdet.

Szent Márton a szolidáris szeretet példaképe. A hitvalló, aki életének középpontjába Krisztus evangéliumát helyezte. monster beats studio wireless by dre Élete során bármerre járt cselekedeteivel, személyével, magatartásával mindenhol lelkesedést adott az embereknek. Neve közösségteremtő erő ma is. Szülővárosának polgáraiként feladatunk, hogy közelebb vigyük Szent Márton alakját az emberekhez, és a példáját erősítő követőinek munkásságát, indíttatását is bemutassuk a szemlére érkező filmeken keresztül.

A 2016. április 13-15-én sorra kerülő rendezvény Szent Márton kategóriájába a szentek, moncler shirts shoes 2 a boldoggá avatottak, a mártír papok, lelkészek életét; a karitász, a diakónia területén egykor példamutató tevékenységet folytató személyeket; valamint napjaink hétköznapi hőseinek életét, munkáját bemutató filmeket várnak.

A Szent Márton-kategóriába nevezett filmek esetében sem a műfaj, sem a készítés időpontja nem korlátozott, vagyis a többi kategóriával ellentétben a 2015 előtt készült alkotásokkal is lehet nevezni! moncler jacket acorus 2

A III. Savaria Filmszemle felhívása, a jelentkezési lapok, illetve a szállásigénylő nyomtatvány a www.savariafilmszemle.hu weboldalon érhető el.

A III. Savaria Filmszemle levelezési címe: savariafilmszemle@gmail.com

Minden vélemény számít!