tvstudio

Közel 50 millió forint rezsitámogatást kapnak közösségi tévék és rádiók

Kilenc televízió és három rádió jutott pénzügyi forráshoz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által kiírt  rezsipályázat legutóbbi fordulójában, a Magyar Média Mecenatúra program keretében.  A testület ülésén döntés született a UPC-Irány TV must-carry ügyében is.

Az NMHH Médiatanácsa a közösségi tévék és rádióknak szóló, a fenntartási és üzemeltetési költségeik támogatását célzó 2015-ös, ún. rezsipályázat negyedik fordulójában, 12 médiaszolgáltató számára összesen 49,6 millió forint elosztásáról döntött. A sikeresen pályázó közösségi televíziók között található a pécsi Pannon, monster beats audio beats adidas a balassagyarmati Ipoly Televízió, a derecskei Kék-Kálló TV, a Ladány Televízió, a Karcag Televízió, valamint a csurgói, a kisteleki, a nagykállói és az újpesti tévé. Kisközösségi rádióként nyert a Berettyó Rádió és a kisvárdai Friss FM, közösségi rádióként pedig a miskolci Európa Rádió. A testület 2011 óta a Magyar Média Mecenatúra programjában a rezsipályázatokon eddig 433 támogatói döntést hozott közösségi médiaszolgáltatók számára, moncler armoise albizia 2 mintegy 2,1 milliárd forint értékben. A grémium ezzel a támogatási formával hatékonyan ösztönzi a médiapiac sokszínűségének fennmaradását, hiszen a mecenatúrapályázatok nélkül ezeknek a kis médiaszolgáltatóknak a helyzete könnyen ellehetetlenülne.

A Médiatanács döntött az ismeretterjesztő filmek készítését támogató 2015-ös Kollányi Ágoston-pályázat módosításáról: a grémium kibővítette a támogatási kategóriákat a 4–8 részes, 24–26 perces vagy 48–52 perces sorozatok pályázati lehetőségével, amelyekre a támogatási arány a teljes gyártási költség legfeljebb 50 százaléka, és legfeljebb 3, illetve 5 millió forint lehet. Az eredeti kiírásban is szereplő önálló filmalkotások támogatására továbbra is lehet pályázni 24–26 perces, moncler armoise albizia illetve 48–52 perces művekkel, valamint a 6–16 részes, epizódonként 3–5 perces rövidsorozatok terveivel, itt az igényelhető támogatás legfeljebb 75 százalék, és legfeljebb 10 millió forint lehet.

A grémium legutóbbi ülésén határozott arról is, hogy a miskolci IRÁNY TV médiaszolgáltató kérelmére indult általános hatósági felügyeleti eljárásban elmarasztalja a UPC Magyarország Kft-t mint műsorterjesztőt, mert az az együttműködési kötelezettségének megszegésével megsértette a médiatörvényben és a Médiatanács korábbi határozatában foglalt továbbítási kötelezettséget (must carry). A testület emiatt együttműködésre kötelezte a terjesztőt, amely ennek keretében köteles megtenni a jeltovábbításhoz szükséges műszaki intézkedéseket, ugg outlet barstow brisbane

Minden vélemény számít!