filmfoirgatas

Helyi televíziók is nevezhetik filmjeiket a Magyar Filmdíjakért folyó versenybe

A Magyar Filmakadémia a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával 2016. március 1. és 6. között rendezi meg a 2. Magyar Filmhetet. A Magyar Filmhét célja, hogy a nagyközönség és a filmszakma képviselői megismerhessék a 2015-ben bemutatott nagyjátékfilmeket, TV – játékfilmeket, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket, ismeretterjesztő filmeket és animációkat.
A filmalkotásokat a filmelőállítók vagy a filmalkotók 2016. január 18-ig regisztrálhatják és nevezhetik a Magyar Filmdíjakért folyó versenybe.

Nevezési szabályzat

1. Általános tudnivalók
Több filmalkotással is lehet nevezni a Magyar Filmhétre, minden nevezendő filmalkotást külön adatlapon kell regisztrálni.

2. Kategóriák
A Magyar Filmhétre nevezhető filmalkotások:
– Nagyjátékfilm: 2012. február 5. és 2015. december 31. között moziforgalmazásba, televíziós sugárzásba került vagy kerülő, vagy nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy versenyen kívül szerepelt egész estés filmalkotás.
– TV-játékfilm: 2015. január 1. és 2015. december 31. között televíziós sugárzásba került vagy kerülő egész estés filmalkotás.
– Dokumentumfilm: 2015. január 1. és 2015. december 31. között moziforgalmazásba, televíziós sugárzásba került vagy kerülő, nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy versenyen kívül szerepelt, vagy magyar film és mozgóképoktatással foglalkozó felsőoktatási intézményben vizsgafilmként készült filmalkotás.
– Ismeretterjesztő film: 2015. január 1. moncler armoise albizia 2 és 2015. december 31. között moziforgalmazásba, televíziós sugárzásba került vagy kerülő, vagy nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy versenyen kívül szerepelt filmalkotás.
– Kisjátékfilm: 2015. január 1. és 2015. december 31. között moziforgalmazásba, televíziós sugárzásba került vagy kerülő, nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy versenyen kívül szerepelt, vagy magyar film és mozgóképoktatással foglalkozó felsőoktatási intézményben vizsgafilmként készült maximum 40 perces filmalkotás.
– Animációs film: 2015. január 1. és 2015. december 31. között moziforgalmazásba, televíziós sugárzásba került vagy kerülő, nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy versenyen kívül szerepelt, vagy magyar film és mozgóképoktatással foglalkozó felsőoktatási intézményben vizsgafilmként készült filmalkotás.

3. A Magyar Filmhét által elfogadott hivatalos listák (moziforgalmazás, televíziós sugárzás, fesztiválszereplés)
a. A Magyar Filmhét hivatalos moziforgalmazásnak tekinti:
Nagyjátékfilm esetében, ha a filmalkotás 2012. február 5. és 2015. december 31. között Magyarországon moziforgalmazásba került vagy kerül (forgalmazói szándéknyilatkozattal rendelkezik); TV-játékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film, kisjátékfilm és animációs film esetében, ha a filmalkotás 2015. január 1. és 2015. december 31. között Magyarországon moziforgalmazásba került vagy kerül (forgalmazói szándéknyilatkozattal rendelkezik). monster beats audio adidas
b. A Magyar Filmhét hivatalos televíziós sugárzásnak tekinti:
Ha a filmalkotás 2015. január 1. és 2015. december 31. között televíziós sugárzásra került vagy kerülni fog (sugárzási szándéknyilatkozattal rendelkezik). TV-csatornák:
M1, M2, M3, Duna TV, Duna World, RTL Klub, TV2, Viasat 3, ATV , Hír TV, Echo TV, Cool, Comedy Central, Story 4, Story 5, Viasat 6, Fem3, Pro4, RTL II, RTL, Super TV2, Minimax, Nickelodeon, Cartoon Network, Disney Channel, HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax 1-2, Film+, Film+2, Filmmánia, Film Cafe, Discovery, moncler jacket acorus National Geographic, Spektrum
c. A Magyar Filmhét által elfogadott fesztiválszereplések:
– Amsterdam International Documentary Film Festival – IDFA (NL)
– Animafest Zagreb (HRV)
– Annecy International Animated Film Festival (FR)
– Berlinale (DE)
– Bristol Brief Encounters (UK)
– Brussel Short Film Festival (BEL)
– Cairo (EGY)
– Cannes Film Festival (FR)
– Cannes Critics’ Week (FR)
– Cannes Directors’ Fortnight (FR)
– Clermont-Ferrand Short Film Festival (FR)
– Cork Film Festival (IRL)
– Cracow International Short & Docu Film Festival (POL)
– Drama International Short Film Festival (GRC)
– Gent Film Fest (BEL)
– Goa India (IND)
– Grimstad Norwegian Short Film Festival (NOR)
– Hiroshima International Animation Film Festival (JAP)
– Karlovy Vary IFF (CZE)
– Leipzig DOK (DE)
– Locarno IFF (CH)
– Locarno Semaine de la Critique (CH)
– Mar Del Plata IFF (ARG)
– Montreal IFF (CAN)
– Moscow IFF (RUS)
– New York Tribeca Film Festival (USA)
– Oberhausen International Short Film Festival (DE)
– Odense Short Film Festival (DK)
– Ottawa International Animation Film Festival (CAN)
– Park City Sundance Film Festival (USA)
– Rotterdam IFF (NLD)
– San Sebastian IFF (ESP)
– Sarajevo Film Festival (BIH)
– Shanghai IFF (CHN)
– Tampere Film Festival (FIN)
– Tokyo International Film Festival (JPN)
– Toronto Hot Docs Documentary Film Festival (CAN)
– Valladoid International Film Festival (ESP)
– Vila do Conde Curtas – International Film Festival (PRT)
– Venice IFF (IT)
– Warsaw (POL)
– Wiesbaden GoEast Film Festival (DE)

4. Határidők
A filmek nevezésének és regisztrációjának határideje: 2016. január 18.
A nevezés akkor teljes, ha az adatlap véglegesítése után a nevezett filmalkotásokból öt darab DVD leadásra kerül a Magyar Filmakadémia irodájába (1145 Budapest, Róna utca 174, fszt. 5) és/vagy a filmelőállító vagy filmalkotó az filmhet@magyarfilmakademia.hu címre nyilatkozik arról, hogy a teljes filmalkotás online hol tekinthető meg.
A nevezett filmek számától függően a Magyar Filmakadémia által kiválasztott öt fős előzsűri állítja össze a hivatalos versenyprogramot.
A versenyprogramba került filmek nyilvános bejelentése: 2016. február 1.
A második Magyar Filmhéten minden nevezett film levetítésre kerül, a versenyprogramba nem került filmalkotásokat információs vetítéseken lehet megtekinteni.
A versenybe került filmalkotásokat DCP vagy Blu-ray formátumú fizikai adathordozón 2016. február 8-ig kell leadni a Magyar Filmhét irodájába (Filmalap 1145 Budapest, Róna utca 174., 5-ös szoba, illetve a Filmhét postafakk a főportán). Kérjük azokat a produkciókat, amelyek szeretnék, hogy a Filmhét külföldi vendégei is megtekinthessék a filmjeiket, angol feliratos vetítési anyagot adjanak le. Ebben az esetben ez a feliratos változat kerül vetítésre, és a külföldiek a hazai közönséggel együtt tekinthetik meg az alkotásokat.
Kérjük azokat a produkciókat, amelyek szeretnék, hogy a Filmhét külföldi vendégei is megtekinthessék a filmjeiket, angol feliratos vetítési anyagot adjanak le. Ebben az esetben ez a feliratos változat kerül vetítésre, és a külföldiek a hazai közönséggel együtt tekinthetik meg az alkotásokat.

5. Adatvédelem
A Magyar Filmhétre való jelentkezéssel kapcsolatban megadott személyi adatokat a szervezők bizalmasan kezelik, azokat kizárólag a regisztrációhoz és az esemény kiadványaihoz használják fel és harmadik személynek nem adják át.

További részletek és nevezés ezen az oldalon. michael kors abbey backpack access review <

Minden vélemény számít!