tvstudio

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete tagjai is nyertek forrást műsorkészítésre

A Fehér György pályázat meghirdetése; a helyi és körzeti televíziók tévéműsor- és a közösségi médiumok rezsiköltségeinek pályázati támogatása; a korhatár-besorolásra, zene- és műsorkvótára vonatkozó előírások megsértése miatti eljárások megindítása és két hajdúsági helyi rádiós frekvencia pályázati felhívásának véglegesítése tartozott ezen a héten a Médiatanács ülésén született legfontosabb döntések közé a megtárgyalt – közel ötven – napirendi pontból.

Április 28-ig lehet jelentkezni a 600 millió forint keretösszegű Fehér György pályázaton televíziós játékfilmek támogatására a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja keretében. A bírálóbizottság előnyben részesíti a gyermek- és ifjúsági témájú, az esedékes magyar történelmi és kulturális évfordulókhoz kapcsolható témájú filmeket, valamint a történelmi vagy kulturális szempontból jelentős személyiségekről készített alkotásokat, továbbá a magyar irodalmi művek feldolgozásait. A nyertes filmeket jövő november végéig kell elkészíteniük az alkotóknak. Az elmúlt négy évben 28 játékfilm kapott közel 2,4 milliárd forint támogatást, köztük a Magyar Filmhéten négy díjban is részesült Félvilág vagy a sikeres Rejtő-adaptáció, A fekete múmia átka. A Magyar Média Mecenatúra program keretében elkészült összes filmalkotást egybegyűjtő igényes katalógus online is elérhető a www.nmhh.hu oldalon.

A Médiatanács 105,9 millió forint támogatáshoz juttatott 24 helyi, körzeti tévét a rendszeresen jelentkező televíziós műsorok finanszírozására kiírt Magyar Média Mecenatúra program 2015-ös pályázatán az utolsó, negyedik fordulóban. michael kors access apple watch Sikerrel pályázott 11 közéleti magazin a dunaharaszti, a csongrádi, a csurgói, a jászberényi, a kisteleki, a móri, a pomázi, a putnoki televíziótól, valamint a bükkábrányi székhelyű Eleven Televíziótól, a szerencsi Globo Televíziótól és a kőszegi Trió TV Dunántúltól. A hírműsor kategóriában 6 eredményes jelentkező volt: a budakalászi, az egri, a pécsi, a szentendrei, a szolnoki és a tatai televízió. A kulturális magazinok közreadói közül 7 médiaszolgáltatót támogattak: a gyöngyösi, a kecskeméti, a makói, a szegedi, a szombathelyi televíziót, valamint a budai Hegyvidék Televízió és a százhalombattai Halom Televízió pályázatát. monster beats audio beats adidas A Médiatanács 2011 óta ebben a pályázati típusban 455 esetben, több mint kétmilliárd forinttal támogatta a helyi és körzeti televíziók műsorainak létrejöttét annak érdekében, hogy a nézők számára megkönnyítse a tájékozódást a helyi közéleti és kulturális ügyekben. Az idei pályázat első fordulójára április 7-éig lehet jelentkezni az idén bevezetett elektronikus pályázati rendszeren keresztül.

A Magyar Média Mecenatúra program közösségi, illetve kisközösségi médiaszolgáltatóknak szóló idei rezsipályázatának második fordulójában 20 pályázó jutott összesen 106,6 millió forint támogatáshoz. A Médiatanács felhívásában 3 közösségi és 3 kisközösségi rádió vett részt eredményesen: a fővárosi Jazzy Rádió, a szegedi és miskolci Európa Rádió, illetve a Rádió 87,7 Érd, a nyíregyházi Mustár Rádió és a miskolci Csillagpont Rádió. A televíziók közül 14 jutott pénzügyi támogatáshoz működési és üzemeltetési költségeik csökkentésére: a budapesti Promontor TV, a Centrum TV és az Újpesti Közösségi Televízió, a budakeszi BKTV, a Kék-Kálló TV Derecske, a dunaújvárosi, a füzesabonyi, a pomázi, a sárvári Trió-TV Dunántúl, a szentendrei, monster beats amazon australia a szentgáli, a tatai, a tótvázsonyi és a sátoraljaújhelyi Zemplén TV. A Médiatanács 2011 óta 484 támogatói döntést hozott közösségi médiumok rezsiköltségeihez való hozzájárulásként közel 2,4 milliárd forint összegben, hogy elősegítse a helyi közösségeket szolgáló televíziók és rádiók működését.

Az idén márciusban százéves korában elhunyt Czeisler Ferencről, a modern cirkusz atyjáról és holokauszttúlélőről készülő dokumentumfilmhez azonnali forgatási támogatásként 2 millió forintot ítélt meg a Médiatanács a Debreceni Mozgóképkultúra Alapítványnak.

A Médiatanács a jövő héten esedékes Friss Hús 3.0 filmszemle legjobb magyar élőszereplős, illetve animációs rövidfilmjének rendezője számára 500-500 ezer forintos pénzdíjat ajánl fel. A testület az idei Szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztiválhoz kapcsolódóan összesen 1,8 millió forint értékben ajánl fel díjat, valamint további 1 millió forintot a Hatvan év múltán című, fiatal amatőr és profi filmeseknek szóló tematikus rövidfilmpályázat díjazására, amelyet az ’56-os forradalom 60. évfordulója alkalmából hirdetett meg a szolnoki TiszaPart Mozi. A pályázat jelentkezési határideje szeptember 1-je, a várt pályázatok hossza dokumentumfilmek esetében legfeljebb 60 perc, a kísérleti, animációs és kisjátékfilmek esetében maximum 10 perc. monster beats apple accessories

Minden vélemény számít!