Hegyalja Televízió

A Sárospataki Tömegkommunikációs Alapítvány 1990. augusztus 16-án kelt életre. Az alapító akkori célkitűzései a közel 30 év után is korszerűek és a jelen kor igényeinek megfelelőek maradtak.

Az alapítvány célja Sárospatak és vonzáskörzetének tömegkommunikációs fejlesztése, ezen belül elsősorban és különösen:

– A Hegyalja Televízió, mint regionális közszolgálati média létrehozásának, fejlesztésének és
működésének elősegítése, támogatása.
-A városi, regionális és kábeltelevíziós rendszer, ezzel együtt a műholdas vétel, valamint a
helyi rádiózás feltételeinek megteremtése
-telefonhálózat fejlesztése,
-napilapok és más periódikák indítása,
-lakossági és gazdasági-szolgáltatás jellegű
-központi számítógépes rendszer létrehozása,
-a tömegkommunikációs, a számítástechnikai kultúra terjesztése,
-a hazai és nemzetközi tömegkommunikációs kapcsolatok kiépítése, különös tekintettel a
térséggel szomszédos országokra.

2019. április 15-én a Sárospataki Tömegkommunikációs Alapítvány Hegyalja Televízió néven új média indítását határozta el azzal a céllal, hogy ebben a földrajzi egységben, tematikus tartalommal műsort szolgáltasson. Kiemelt jelentőségű számunkra a regionális közszolgálati média fejlesztése és működésének elősegítése, támogatása.

A Hegyalja Televízió főként a térség életét, eseményeit, Tokaj hegyalja és a Bodrogköz közösségeit, hagyományait, kulturális értékeit, társadalmi, gazdasági életét készül bemutatni, ezzel hírt adni a két földrajzi térség kimeríthetetlen értékeiről és megörökíteni a történelmi hagyományokra épülő, fejlődő országrészt.

A borkultúra bemutatása, fejlesztése, népszerűsítése, ápolása, a bor és a gasztronómia kapcsolatának bemutatása, a világörökségi értékek közzététele mások mellett ezek is elsődlegesen vállalt feladatai a Hegyalja Televíziónak. Tokaj hegyalja borkultúrára épülő kulturális, gazdasági jelene és ennek megörökítése fontos feladat mindannyiunk számára. Távlati céljaink között szerepel egy tudósítói hálózat kiépítése a Tokaji borvidéken.

A televízió célkitűzése, hogy kiemelten kezelje a Tokaji borrégió szakmai rendezvényeit, bormarketing kérdését, valamint hogy hozzájáruljon a világörökségi értékek megismertetéséhez. A televízió terveivel egyetértő Tokaji Borvidék Hegyközségi tanácsa szakmai együttműködőként csatlakozott a Hegyalja Televízió partnereinek sorába.

Célunk, egy Tokaj-Hegyalja egészét érintő közmédia biztosítása

A Sárospataki Tömegkommunikációs Alapítvány kuratóriuma 2019-ben úgy döntött, hogy elősegítve a helyi és térségi információáramlást valamint a kiegyensúlyozott tájékoztatást, televíziót alapít. Az alapítvány szándékában egy tematikus televízió működtetése szerepel, melyben a kultúra és a tudomány kiemelt szerepet kap. Különösen kiemelve a borkultúrát, annak érdekében, hogy a Hegyalját meghatározó és azt jellemző fogalommá váljon, a turizmus szolgálatában.

Célunk

Egy Tokaj-Hegyalja egészét érintő közmédia biztosítása, a helyi közösségi- és társadalmi valamint kulturális értékek bemutatása mentén az épített örökség, a világörökséggel járó lehetőségek megismertetése mellett a napi társadalmi eseményekről szóló információk továbbítása a térség lakossága számára.

Sugárzási terület

Műsorainkat az alábbi településeken láthatják PR-Telecom hálózatán a nézők: Balsa – Bodrogkeresztúr – Bodrogkisfalud–Bodrogolaszi–Erdőbénye – Füzérkomlós – Gávavencsellő – Hercegkút – Hollóháza – Kishuta – Makkoshotyka – Nagyhuta – Olaszliszka – Pálháza – Rakamaz – Sárazsadány–Sárospatak–Sátoraljaújhely – Sátoraljaújhely (Károlyfalva, Rudabányácska, Széphalom) – Szabolcs – Szegi – Szegilong – Tarcal – Tiszaeszlár – Tiszanagyfalu – Tímár – Tolcsva – Vámosújfalu.

Cím:  3950 Sárospatak, Patika köz 9.
Telefon: 06(20) 290-1401
Email: info@hegyaljatv.hu
Web: https://hegyaljatv.hu
Titkár: Gulybán László